Stručný přehled lekcí, které u nás najdete....

H.E.A.T. Program - lekce 45 minut

Jedná se o dynamickou chůzi na mechanickém pásu za doprovodu hudby. Lekce je vhodná pro každého, protože nastavení pásu umožňuje klientovi zvolit takové tempo, které je schopen v danou chvíli zvládnout. Hudba je hnacím motorem, ale rychlost chůze si nakonec stejně zvolíme dle svých fyzických možností. Na první lekci se snažím vždy vysvětlit, že je důležité respektovat svou aktuální kondici a umět poslouchat své tělo. Nevzdat to po první návštěvě a dorazit znovu. Zlepšení přichází po pár lekcích. Je to vysoce aerobní cvičení. Někdo může namítnout, že chodit můžeme venku. To ano. Ale nedá se to srovnávat. Už jen ta možnost vyvinout sílu do odrazu a protáhnout krok, popřípadě změnit sklon pásu - dělá z H.E.A.T.u prostě trochu jinou chůzi. Učí nás také správnému držení těla a snaze o správný nášlap pro udržení rovnováhy. S tím nám na začátku pomáhá možnost přidržovat se madel pro lepší koordinaci pohybu.

Mohu slíbit zlepšení fyzické kondice, lepší náladu, jednoznačně se vám bude pak lépe chodit do schodů a kopců. No a při vytrvalosti a chuti je to určitě skvělý prostředek pro úbytek nějakého toho kilogramu. 

Co potřebuji sebou?

- tričko, legíny, ručník, sportovní obuv - čistou :) a s pevnou podrážkou! - nejlépe prostě boty na běhání, pití - sportovní láhev max 0.7l objemu - velké plastové lahve se vám nevejdou do stojanu - tedy vejdou, ale pak nevydrží ten stojan ... no a chuť to zkusit!

A pak je důležité pamatovat na jedinou věc - každý má svou cestu! 

 

H.E.A.T. Program ADVANCE -  lekce 60 minut

Lekce, na které střídáme chůzi na pásu s posilováním formou kruhového tréninku. Jedna skupinka si vesele šlape a ta druhá posiluje. Ani tady se není třeba obávat, že by to člověk nezvládl. Vždy je možnost cviky přizpůsobit potřebám klienta a o to se také snažím. Je to hezké propojení dynamiky a síly. Zároveň je snaha naučit se dané cviky provádět správně s ohledem na možnosti klienta. 

Mohu slíbit že to bude občas trochu bolet, ale hezky :)

Co potřebuji sebou?

- to samé jako na klasickou lekci H.E.A.T.u 

 

TABATA - lekce 60 minut

Dynamická posilovací lekce, při které střídáme cviky v 20 vteřinových intervalech několikrát po sobě. Občas je to více dynamické, občas statické a silovější. Zase záleží na možnostech klienta. Každý cvik má několik variant a vše se dá přizpůsobit potřebám. Za zdravotní cvičení to ale nepovažuji. I přes to se snažím do každé lekce vnést malé "fyzioterapeutické" okénko :)

Mohu slíbit pot, občas se vám půjde druhý den hůře do schodů, ale spoustu radosti a smíchu! A když je hezké počasí, tak krásný výhled z naší terasy!

Co potřebuji sebou?

- sportovní oblečení, obuv, pití ručník

 

JEMNÁ JÓGA - ZDRAVÁ ZÁDA - lekce 60 minut

Občas přemýšlím jak správně nazvat tato naše setkávání. Nehledejte v nich tu pravou jógu, kdy má každý svou podložku a plyne s dechem a tělem někam do meziprostoru. Snažím se reagovat v daný okamžik na energii skupiny. Občas se i zapotíme, většinou se jemně protahujeme a snažíme se ta naše ztuhlá těla uvolnit. Dost často se i smějeme a na začátku každé lekce se pomalu už stává tradicí, že si prostě chvíli jen tak povídáme o tom jak se máme. V závěru ale vždy relaxujeme a necháváme tělu možnost regenerace a mysli trochu uvolnění. Ráda zařazuji cviky spíše fyzioterapeutické než jogínské. A určitě je to vhodné pro každého, kdo má pocit, že něco nemůže :) Snažím se vždy najít cestu, aby mohlMým přáním je, aby klient z lekce odcházel s pocitem, že je mu dobře, že na těch 60 minut prostě vypnul ten běžný režim, že se třeba na malou chvíli prostě jen zastavil a tak trochu víc poslouchal to svoje tělo. 

Ráda zkoumám různé problémy. Nejsem fyzioterapeut, nejsem lékař. Hodně se zajímám o správné fungování těla, o jeho správné nastavení a držení. Zároveň vnímám potřebu ztišení a zklidnění, neb současná doba přináší hodně stresu a únavy. A tak to vždy tak nějak vše na té naší lekci kombinujeme. 

Co potřebuji sebou?

- pohodlné oblečení, žádné boty 

- podložky a pomůcky jsou k dispozici, pokud však máte svou podložku, určitě si ji vezměte - na vlastní to jde o trochu lépe :)

 

V případě, že vás některá z lekcí zaujala - není nic snazšího než zavolat či napsat - udělat si rezervaci - dorazit a zkusit. Budeme se na vás moc těšit. 

 

..... s láskou k pohybu 

Petra

rychlý kontakt :) 774 092 770

najdete nás také na fcb - Petra Nováková - zdravý pohyb

nebo na Instagramu: petra_zdavypohyb