Ideální dobrota pro víkendové snídaně. Dýňové bezlepkové muffiny od Danči v rámci pátečního výživového speciálu.
Ingredience:
1/2 dýně Hokkaidó (nebo jedna malá)
3 vejce
kůra z citrónu
šťáva z 1/2 citrónu
1/2 hrnku mléka
1/2 PDP
5 PL bílého jogurtu
4 PL medu
1 hrnek jáhlové mouky
Postup:
Dýni nakrájíme na proužky cca 2-3 cm široké, dáme na pečící papír a upečeme . Upečenou dýni rozmixujeme na pyré a přidáme všechny tekuté ingredience, nakonec vmícháme mouku s pečivovým práškem.
Kdo chce, může do těsta zamíchat drobné ovoce, nebo nasekané oříšky.
Já dala hrst mandlí a borůvky. Pečeme v předehřáté troubě na 180st. 20-30 min.
Krásný slunečný víkend a dobrou chuť!
Vaše Danča