Páteční speciál přináší - Barevný oběd - mleté hovězí s cizrnou a zeleninou a Snídaňový koláč nebo Chia pudink
Jako každý pátek, je tu inspirace od instruktorky Danči a její týdenní vaření. Dnes vám do zásoby přináší řadu výživných receptů.
Barevný oběd
Potřebujeme: mleté hovězí, cizrnu, špenát, polníček, malé čínské zelí, kapie, kurkumu, čerstvý zázvor, citronovou trávu, olej - mám kokosový, sůl, cibuli, 3 stroužky česneku.
Postup:
Hovězí na troše oleje restujeme s cibulkou. Osolíme. Po zarestování trochu podlijeme, přidáme citronovou trávu a krátce dusíme. Přidáme čerstvý špenát, podusíme, pak přidáme uvařenou cizrnu, okořeníme kurkumou - cca dvě PL, podle chutí nastrouhaný zázvor, opět podusíme.
Poté přidáme utřený česnek, nakrájenou papriku a zelí a až nakonec dáme polníček. Promícháme a podáváme. Kdo chce, přidá přílohu, ale za mě není třeba přidávat zbytečné sacharidy. V samotném jídle jich je dost.
Snídaňový koláč:
Suroviny: 4 banány, 4 vejce, 1 tvaroh, 1/2 hrnku vloček, 1 hrnek kokosu,
1 hrnek kefíru, rozinek(brusinek), nasekaných ořechů, 2 PL chia semínek,
2 PL kokosového oleje. Kakao - já ho přidala do půlky.
Koláčky ve formě jsou bez kakaa, v pekáčku už je přidané kakao.
Slaná varianta snídaně + chia pudink s ovocem a pufovaným amarantem
celozrnný chlebíček, rozmačkané avokádo, vajíčka, paprika, polníček a na vrchu trochu burákového másla.
chia pudink - bílý jogurt řeckého typu smíchaný s chia semínky - do rána v lednici nabobtnají, smoothie z kiwi, špenátu a hrušky, pufovaný amarant, borůvky, maliny
Dobrou chuť přeje Danča :-)