Ve středu jsem se vrátila z chalupy, kde jsem trávila dva slunečné dny a čerpala jsem energii, na Kladno zhruba v 15 hodin. Když jsem zjistila, že mi za hodinu a půl začíná první hodina heatu a následuje ji druhá, domů se vrátím chvíli před sedmou večerní a doma je to jak u snězeného krámu, nastala oprávněná starost, co budu já a zbytek rodiny po mém návratu večeřet....

 

 

Pro doplnění - byli jsme na to čtyři, tedy spíš tři a půl :-) a všichni spokojeni. Ale snědli bychom tuhle porci i hravě ve dvou.... Dobrou chuť

A protože se snažíme jíst kvalitně, nemůžeme se jen tak odbýt namazanym chlebem, to je jasné ;-).

Tak jsem začala doma lovit ingredience, ze kterých by se dalo připravit něco dobrého a výživově vydatného a vznikl z toho tento slaný koláč.

Na něj jsem použila:

4 vejce, velký kelímek (380 g) bílého tučnějšího jogurtu, 3 lžíce chia semínek, 2 lžíce konopného semínka, 3 lžíce směsi semínek (slunečnice, dýně, lněné), 3 lžíce pufované quiony (kupuju v DM), 2 lžíce strouhaného parmazánu, lžíce olivového oleje, špetka PDP, provensálské koření, sůl.

Všechno jsem to naházela a nalila do misky, metličkou spojila, nalila do zapékací misky vymazané kokosákem a dala do lednice. Tohle všechno i s přemýšlením mi nezabralo víc jak 15 min. Pak už jsem jen pověřila rodinu, aby v 18 hod tuto směs dali do na 160 stupňů předehřáté trouby a když jsem v 18,45 dorazila, mohla jsem už jen servírovat. Tedy až potom, co jsem rozmixovala jedno avokádo s pár kapkami limety a trochou soli.

A co takhle zkusit jednu rychlo snídani?

U nás jsou velmi oblíbené tyhle proteinové palačinky.

Prášek jen smícháte s vodou a těsto je hotové. Dozdobíte podle chuti, já mám jednu namazanou burákovým a druhou kešu máslem.

Navrchu trochu cottage, ovoce, bílý jogurt, datlový sirup a kešu máslo.

A snídaně se může podávat....přeji dobrou chuť a příště se opět těším....

Vaše D.