Dle vládního nařízení se mohou otevřít fitness centra za určitých podmínek, které si každý vykládá dle svého a nikdo vlastně neví co je správně.....

Moc vás všechny zdravím.

V posledních dnech se nám tu rozletěla zpráva, že fitness centra mohou otevírat. Všechna ta opatření a nařízení kolem mi občas nedávají vůbec smysl. Zřejmě jsem za těch skoro 10 měsíců mimo činnost dost zakrněla :) 

Každopádně vyšlo nějaké nařízení, které si každý vykládá jinak a každý k němu i jinak přistupuje. Toto nařízení obsahuje řadu bodů, se kterými se vnitřně nemohu moc ztotožnit. Ale ... jak tedy to nařízení zní:

Od 17.5. mohou otevřít fitness centra své vnitřní prostory za následujících podmínek:

  • Provozovatel neumožní přítomnost více návštěvníků, než je 1 osoba na 15mvnitřní plochy sportoviště, která je přístupná veřejnosti.
  • A zároveň neumožní více než 2 osoby ve skupině
  • více než 10 osob celkem na vnitřní ploše sportoviště, která je přístupná veřejnosti.
  • Návštěvníci jsou povinni udržovat rozestupy alespoň 2 metry, nejde-li o osoby ze společné domácnosti.

 

Pokud tedy dobře chápu toto nařízení, znamená to, že skupinové cvičení je možno pouze v počtu 2 osob ve skupině. Což mi nedává vůbec význam, pokud se bavíme o skupinovém cvičení :)

Na druhou stranu si toto nařízení někdo vykládá tak, že se prostě sejde 5 skupin po 2 :) 

Další podmínky provozu:

Všechny přítomné osoby v prostoru provozovny musí prokázat, že:

  • osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARSCoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARSCoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osobě byl vystaven certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19, a od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dnů, nebo
  • osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARSCoV-2 nebo RTPCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 90 dní.

- uzavřené šatny a sprchy

- a podmínku o ochraně úst tu prostě přejdu, neb to nemá se sportem nic společného a pokud chce někdo sportovat s rouškou, tak mu přeji hodně štěstí a především zdraví.

 

Tak a co s tím teď :) 

Rozhodla jsem se tak, že tomu dáme ještě týden. Ono se nám to nějak vykrystalizuje. Až se nám dořeší problémy s Wifi na zahrádkách a jiné důležité věci, které zabrání dalšímu šíření viru, tak tam nahoře určitě někdo zodpovědný vše uvede na pravou míru.

Lekce tedy zkusíme vrátit do rozvrhu od 24.5. v plné parádě. V případě změn, to prostě zase všechno zrušíme :)

Když nám v prosinci slibovali, že zavíráme pouze na 14 dnů, nikdy jsem si nepředstavila, že ještě v květnu budu doma. Je mi jasné, že i u vás se spousta věcí za tu dobu změnila. Denní režim nabral jiný směr a do toho nám přichází to hezké počasí. Obavy z toho, že tam budu sama trochu jsou, ale zároveň jsem vděčná za vaše zprávy a podporu a vím, že sama tam úplně nebudu. 

Pokud někdo z vás dočetl až sem :) chci moc poděkovat za vaši podporu, za vaše kontrolní telefonáty a zprávy jak se mám, za domácí vajíčka, za marmelády, čokolády a vše ostatní. Moc se těším a doufám, že už to vyjde!

Jo a nemusíte se bát...budeme cvičit lekce pro začátečníky :) :) :)

Těšíme se na vás moc

Peťa a spol. 

 

 

Podmínky pro provoz fitness center a dalších vnitřních sportovišť od 17.5.2021 | Česká komora fitness