Zdravím všechny, kdo sledují tuto stránku a mají rádi dobré a hlavně zdravé a vyvážené stravování. Dnes jsem si pro vás připravila zdravější variantu burgeru.

Budeme potřebovat: jeden velký batát, avokádo, citron, stroužek česneku, špenát, rukolu, nebo jiný listový salát, červenou cibuli, papriku,cuketu, mleté hovězí, parmazán, vejce, sůl, pepř.

Batáty oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, víc určitě ne, naskládáme na pečicí papír, štětečkem lehce potřeme olejem a posolíme a dáme péct na cca 180 stupňů do trouby.

Přesný čas pečení vám neřeknu, ale počítejte určitě půl hoďky, záleží na velikosti brambor.

Hovězí, parmazán strouhaný, vejce, sůl, půlku nadrobno nakrájené cibule a pepř smícháme dohromady a uděláme placičky, které pak smažíme na pánvi, nebo kontaktním grilu.

Z avokáda, česneku,špetky soli a kapky citronu vyšleháme pastu (tuhle mňamku můžeme použít kdykoliv na cokokiv jako pomazánku).

Papriku a cuketu orestujeme na pánvi lekce potřené olejem. Když máme vše připravené, batát použijeme místo housky a naplníme ostatními ingrediencemi.

Nezapomeňte na velkou vrstvu avokadové pasty, je vynikající a kdo má rád ostré, přidá do pasty chilli...

Lívance "co dům dal"

-porce zhruba pro 4 jedlíky:

3 vejce, 3 lžíce vloček, 3 lžíce řeckého jogurtu, jedna mozzarela, lžíce chia semínek, lžíce kakaa, 1 banán, špetka PDP(prášku do peciva)

-všechno rozmixovat a péct nasucho, nebo pánev potřít lehce kokosákem (jako já).

Ozdobit jakymkoliv ovocem a zakápnout medem.

 

To je pro dnešek vše.

Přeji všem dobrou chuť a pokud máte jakékoliv dotazy, klidně se ptejte, pište.... Vaše Danča :-)